Marylebone

 

 

Client: Private
Location: Marylebone, London
Project Conception: 2013
Project Status: Complete
Area: 175 m2
Project Value: £250,000

 

Maxwell and Company London was appointed to carry out the refurbishment of a ground and lower ground floor apartment in the heart of Marylebone, London. The brief was to convert and old doctors surgery with its many consultant’s room and waiting room into a modern 3 bedroom apartment. The response looked to bring much needed natural light into the property especially to the lower ground floor. Taking advantage of the rear light well, a one way skylight was installed above the master bedroom with internal windows separating the spaces. On the upper floor an existing archway was reinstated allowing the kitchen and living space to be joined creating a  light, contemporary open plan living space. On the roof of the master bedroom within the light well- decking was installed to give the appearance of a roof terrace view able from the kitchen window. The result, over the lower ground and ground floors, is a space that merges the modern and traditional elements of the design seamlessly.